Optimizam u redovima OKK Čelik pred Slobodu

Sloboda nakon dugo godina gostuje u Zenici

Optimizam u redovima OKK Čelik pred Slobodu

D. Kurbegović

Nakon dugo godina u Zenici ponovo gostuje tuzlanska Sloboda, jedan od starih rivala Čelika. U okviru 10. kola Lige 12, u srijedu izabranici trenera Ahmeda Muminovića u Areni Zenica dočekuju tim iz Tuzle koji iz kola u kolo predvođeni Hasandićem i Tuljkovićem igraju sve bolje. 

Sa druge strane društvo predvođeno Opačkom koji u par zadnjih kola igra odlično i Dedićem najboljim skakačem prošlog kola, iz ovog susreta želi izaći kao pobjednici.

"Sloboda igra jako dobro i sigurno da su favoriti u ovoj utakmici. Imaju širi roster u odnosu na nas, imaju dosta dobrih igrača predvođenih dobrim trenerom. Međutim ovi momci su već pokazali da u kontinuitetu dobro igraju, da među njima vlada dobra atmosfera i da su puni samopouzdanja. Uz dobru podršku sa tribina, nadam se da ćemo doći do pobjede koja bi nam značila u ostvarenju našeg cilja a to je ostanak u ligi.", istakao je trener Čelika Ahmed Muminović.

Igrač koji pruža sve bolje igre, Ashar Dedić sa upisanih 11 skokova protiv Sparsa optimista je i pred narednu utakmicu protiv Slobode:

"Kad je pao jedan Široki ja se nadam da će pasti i Sloboda. Nas je malo i mi ćemo se boriti da osvojimo dva bitna boda. Pozivam sve navijače da dođu i pruže nam podrušku. Ja respektujem ekipu Slobode ali mislim da će bodovi ostati u Zenici."

U utakmicu sa Slobodom optimistično ulazi i Esnaf Durmić, trenutno jedan od najboljih mladih igrača Čelika.

"Protiv Slobode očekujem dobru utakmicu. Mi smo tu da igramo, da se borimo i da osvojimo dva važna boda", kaže Durmić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U ekipi Čelika jedino je upitan nastup Dejana Mikića koji ima povredu trbušnog mišića. Za ovu utakmicu trener Muminović računa da će biti u rosteru, ali još uvijek nije poznato koliko će biti u mogučnosti da igra. Utakmica OKK Čelik - OKK Sloboda igra se u srijedu sa početkom u 18,30 u Areni Zenica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.