Održana konferencija za medije

Optimizam u ženskoj reprezentaciji BiH pred Rumuniju

J. Duvnjaković

Goran Jovanović, selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, govorio je na konferenciji za medije uoči večerašnje kvalifikacijske utakmice protiv Rumunije. 

Osvrćući se na proteklu utakmicu sa Izraleom koju je bh. selekcija izgubila sa 76:62, Goran Jovanović je rekao da svojim igračicama nema šta zamjeriti.

"Bila je to jedna jaka čvrsta i teška utakmica u kojoj smo na njihovu agresivnu igru izgubili lopte i to nas je na kraju koštalo da smo izgubili utakmicu. Djevojke su ostavile srce na terenu i nemam nikakve zamjerke s moje strane prema njima i nadamo se da ćemo iz utakmice igrati bolje i sa što manje grešaka rješavati utakmice u svoju korist. To je već prilika protiv Rumunije. Cilj nam je dignuti nivo motivacije i energije, te da odigramo dobro, da budu svi zadovoljni i da pokušamo dobiti utakmicu", kazao je selektor Goran Jovanović prisutnim novinarima. 

Svoj komentar je dala i košarkašica Marica Gajić.

"Trener je sve rekao što se tiče utakmice u Izraelu. Mi smo obećale da ćemo ostaviti srce na terenu, bile smo maksimalno motivisani, ali to očito nije bilo dovoljno i izgubile smo. Iz te utakmice ćemo pokušati nešto naučiti i pokušati se revanširati za poraz na startu kvalifikacija. Nće biti lako, vjerovatno će se igrati koš za koš. Imat ćemo pomoć sjajne Lynette Kizer i vjerujem u našu pobjedu", kazala je Marica Gajić.  

Pobjedu naše reprezentacije su prognozirale još Nikolina Babić i Melisa Brčaninović, a na kraju vrijedi istaći da će utakmice između BiH i Rumunije biti odigrana danas u dvorani Mejdan s početkom u 19:30 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi