"Orlice" bolje od Slobode iz Novog Grada

22. kolo Premijer lige BiH

"Orlice" bolje od Slobode iz Novog Grada

Košarkašice Orlova zabilježile su pobjedu u 22. kolu Premijer lige BiH.

Banjalučanke su kao gošće savladale Slobodu iz Novog Grada rezultatom 72:57 i na taj način regularni dio prvenstva završile na 5. mjestu.

Domaće igračice pružile su dobru igru tokom prve četvrtine, u kojoj su stekle poen prednosti (14:13), ali su u nastavku potpuno podbacile te dozvolile gošćama da se potpuno razigraju i da tok utakmice odvedu u potpuno drugom pravcu. Banjalučanke su na pravi način iskoristile pad u igri Slobode kako bi rutinski došle do 10. pobjede u šampionatu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Orlice" je do trijumfa predvodila Milena Rađenović sa 21 poenom, dok se u domaćem sastavu istakla Tamara Radulović sa 15 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi