'Orlice' ubjedljive protiv 'Malenih'

Košarkašice Orlova slavile u banjalučkom derbiju

'Orlice' ubjedljive protiv 'Malenih'

Košarkašice Orlova savladale su Mladi Krajišnik u odloženoj utakmicu 7. kola Premijer lige BiH.

'Orlice' su gradskog rivala nadigrale u svim segmentima igre te su na kraju upisale ubjedljivu pobjedu (86:52).

Bio je ovo četvrti trijumf Orlova, dok su 'Malene' upisale peti ovosezonski poraz.

Pobjedničkim tim predvodila je Milena Rađenović sa 21 poenom, a u sastavu Mladog Krajišnika najefikasnija je bila Nikolina Zubac sa 19 koševa.

U narednom kolu izabrancice Slaviše Ožegovića dočekaće sastav Banovića, dok će 'Malene' u gostima odmjeriti snage sa ekipom Play Offa.

ŽKK MLADI KRAJIŠNIK: Popović, Gligić, Kremenović, Gudelj 4, Protić 5, Milaković 17, Zubac 19, Maksić 2, Bosančić, Ćuk 3, Orašanin 2, Čivčić

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

ŽKK ORLOVI: Vasilić 13, Simić 2, Čađo Vanja 2, Rađenović 21, Vavan 5, Čađo Vera 2, Domuzin 7, Šobot 16, Novaković, Božić 3, Tomasović 15

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije