Orlovi deklasirali Rudar

Prvenstvo BiH za žene

Orlovi deklasirali Rudar

D. Vejo

Košarkašice Orlova slavile su večeras u okviru 10. kolo Prvenstva BiH za žene na svom parketu protiv ekipe Rudara rezultatom 89:47, po četvrtinama je bilo 27:12, 20:7, 29:9 i 13:19.

Od samog starta meča, Banjalučanke su diktirale tempo. Prvu četvrtinu rješile su u svoju korist rezultatom 27:12, da bi u istom ritmu nastavile i u drugoj dionici susreta koju dobija sa velikih 20:7, pa se tako na odmor odlazi sa prednošću domaće ekipe od 28 poena razlike (47:19).

Nakon odmora, ponovo isti scenario bar kada je u pitanju treći period. Raspucane su bile Rađenovićeva i Šobot te tako meč privode kraju.

U posljednjo četvrtini, banjalučki sastav s razlogom se opustio, što su gošće vješto iskoristile ali ni to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat.

Na kraju, zaslužena i uvjerljiva pobjeda Orlova.

Kod domaćina se istakla Rađenovićeva sa 23 poena, dok je to kod Rudara bila Stošićka sa 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi