Orlovi savladali Željezničar u Skenderiji

Prvenstvo BiH za žene, 9. kolo

Orlovi savladali Željezničar u Skenderiji

S. Mlaćo

U susretu devet kola Prvenstva BiH za žene večeras su u Maloj dvorani Skenderije snage odmjerili ŽKK Željezničar i ŽKK Orlovi, a gošće su slavile rezultatom 83:74 (15:22, 19:15, 19:22, 21:24).

Gošće su prvu četvrtinu slavile sa 22:15, ali se domaće bude te se na pauzu odlazi pri rezultatu 37:34 za košarkašice iz Banja Luke. 

U nastavku neizvjestan susret u kojem su više kvalitete pokazale gošće koje treću četvrtinu dobijaju sa 22:19, a u posljednjem periodu domaće su na sve načine pokušavali istopiti prednost svojih protivnica. Ipak, presudio je veliki broj tehničkih pogrešaka, te sjajna igra Orlova u napadu. 

Tri minute prije kraja gošće su imale pet poena, ali domaće se nisu uspjele vratiti u igru i završilo je 83:74. 

Najefikasnija u pobjedničkoj momčadi bila je sjajna Milena Radenović sa 31 poenom, dok je Nataša Sobot dodala 27. U redovima domaćih istakla se Zerina Alispahić sa 19 poena, te Amra Bajrović sa 14. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Prvenstvo BiH za košarkašice, 9. kolo:

ŽKK Željezničar : ŽKK Orlovi 74:83 (15:22, 19:15, 19:22, 21:24)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi