Oslabljena Bosna dočekuje Borac

Četvrtfinale Kupa

Oslabljena Bosna dočekuje Borac

E. Škorić

Utakmica četvrtfinala košarkaškog Kupa BiH između sarajevske Bosne i banjalučkog Borca na rasporedu je sutra u dvorani 1 Centra Skenderija.

Bosna brani prošlogodišnju titulu osvajača Kupa BiH i trenutno se nalazi na prvom mjestu Lige 13. Sarajlije su napravile niz od  sedam uzastopnih utakmica bez poraza i nadaju se da će takvom igrom odbraniti titulu osvajača Kupa i osigurati plasman u Ligu 6 za prvaka BiH.

Bosna je u prvom dijelu Lige 13 na domaćem terenu savladala Borac, međutim, pomoćni trener ''studenata'' Damir Zeljković i bek Marko Radić smatraju da će sutrašnja utakmica biti teža u odnosu na prvenstvenu jer je Borac iskusnija ekipa koja u svom sastavu ima mnoštvo dobrih igrača .

''Borac je jedna od najboljih ekipa našeg prvenstva. Trenutno su treći u Ligi 13, a sigurno imaju jednu od najboljih bekovskih linija u BiH'', izjavio je Zeljković na današnjoj konferenciji za medije.

U sastavu Bosne sutra neće biti povrijeđenih Zimića, Buze i Krušlina, dok je nastup Đurasovića također upitan.

Marko Radić smatra da su povrede četvorice igrača sarajevskog tima došle u nezgodno vrijeme, ali da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje ako  igrači ispune zahtjeve trenera Dejana Parežanina.

''Uz zalaganje i borbenost kakvu smo pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva i pomoć koju smo dobili u povratniku na centarskoj poziciji, Aleksandru Damjanoviću, ne vidim razlog da sutra ne pobijedimo'', kazao je Radić.

Zeljković je dodao da je odbrana prošlogodišnje titule osvajača Kupa BiH jedan od ovosezonskih ciljeva Bosne.

Portparol Bosne Danko Delibašić je pozvao navijače da sutra u 18 sati dođu u Skenderiju i sportskim navijanjem bodre svoj tim u jednoj od bitnijih utakmica sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.