Ostale teoretske šanse: Za Eurobasket nam je potrebno čudo

BiH naredni meč igra protiv Švedske

Ostale teoretske šanse: Za Eurobasket nam je potrebno čudo

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine sinoć je poražena u Mejdanu od selekcije Rusije (78:67) u utakmici trećeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Naši košarkaši odigrali su odlično prvo poluvrijeme i na pauzu su otišli sa osam poena prednosti, ali u nastavku sve se raspalo. Očajna igra u odbrani, loša završnica i rasploženi Rusi bili su previše za naš tim koji se na kraju morao pomiriti s porazom. U samom finišu došlo je i do sukoba između Mirze Teletovića i Džanana Muse koji je pokazao pravo stanje u našoj košarkaškoj reprezentaciji.

Bh. košarkašima sada je potrebno čudo kako bi naredne godine zaigrali na Eurobasketu. Pred nama je još jedna utakmica kvalifikacija u Švedskoj, te teoretske šanse da se plasiramo na završnicu. 

Utakmica protiv Švedske igra se 14. septembra, a našim košarkašima treba pobjeda od oko 40 poena razlike, te pobjeda Makedonije protiv Velike Britanije kako bi se na kraju plasirali na Evropsko prvenstvo.

Naravno, još uvijek nije jasno kakve će posljedice biti nakon sinoćnjeg sukoba naših igrača, te koji će sastav putovati na megdan Švedskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi