Otkaz dobio i Bavčić
Edin Bavčić dobio otkaz

Stopama Sabita Hadžića

Otkaz dobio i Bavčić

Kako se i moglo očekivati, nakon otkaza Sabitu Hadžiću na klupi Kepez Belediyespora uslijedio je isti potez čelnika kluba kada je riječ o statusu Edina Bavčića, bivšeg kapitena Bosne ASA BHT.

Bavčić je upravo zahvaljujući nekadašnjem bh. selektoru bio “siguran” u sastavu, no to se u posljednje vrijeme itekako promijenilo, a potvrdu je dobilo prije nekoliko dana kada je novi igrač turskog ligaša postao Edmund Saunders (203-F/C-78, college: Connecticut) koji igra na Bavčićevoj poziciji.

Posljednji meč koji je potencijalni bh. reprezentativac odigrao bio je ligaški protiv Erdemira, a uprkos solidnom učinku od devet poena nije uspio ostati u Kepezu.

Williams nabolji u Turskoj

Drugi igrač koji je iz sarajevske Bosne otišao u Tursku, Lance Williams, mnogo bolje se snašao i trenutno je najučinkovitiji igrač dosadašnjeg toka prvenstva. Sa prosječnim indeksom učinkovitosti 22,6, Williams je prvi u turkskom TBL-u, sa prosječno 19,55 poena po susretu treći je strijelac prvenstva, iza Aubrey Reese iz Aliaga Petkima, te svog klupskog kolege Josepha Crispina, a što će mnoge iznenaditi deveti je skakač prvenstva sa 7,73 skokova po susretu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.