"Pad koncentracije nas je skupo koštao"

Dragan Bajić nakon poraza od Cedevite

"Pad koncentracije nas je skupo koštao"

Pružili su 'Igosi' veoma jak otpor Cedeviti, ali su na kraju ipak poraženi u Domu Sportova u okviru 20. kola ABA lige.

Nakon sjajnog prvog poluvremena, bh. prvak je posustao i dozvolio domaćinu da uhvati ritam i dođe do laganog trijumfa (89:78).

Igokea je upisala četvrti vezani, a ukupno 11. poraz ove sezone i trenutno se nalazi na šestoj poziciji.

"Čestitam Cedeviti i želim im puno sreće u nastavku ABA lige i Eurokupa. Možemo reći da smo nekih 30 minuta dobro parirali ekipi Cedevite, koja je kvalitetniji protivnik. Zbog problema s povredama prije ove utakmice imali smo samo jedan trening s desetoricom igrača. Arapović i Žganec su nam zabili dosta poena poslije ofanzivnih skokova. Imali smo pad koncentracije i puno grešaka u drugom poluvremenu, što protiv takvog protivnika nije dopustivo. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i stvari koje treba popraviti", rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Košarkaš Igokee Strahinja Mićović izjavio je nakon meča da je pobjeda Cedevite sasvim zaslužena i da se njegov tim sada okreće novim izazovima.

"Što se nas tiče, igrali smo dobro prvo poluvrijeme, kako u obrani tako i u napadu. Očekivali smo da će oni podići agresivnost nakon pauze, ali nismo na nju dobro odgovorili. Nadskakali su nas i imali su dosta skokova u napadu. Nama je napad stao, izgubili smo koncentraciju i sada se okrećemo utakmici protiv Zadra, koju igramo sljedeće nedjelje", rekao je Mićović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi