Palalić: Veća borbenost je presudila u ovom meču

Trener KK Rudar nakon pobjede u derbiju

Palalić: Veća borbenost je presudila u ovom meču

D. Vejo

Košarkaši Prijedora savladali su u derbiju 14. kola Prve muške lige Republike Srpske ekipu banjalučkog Borca rezultatom 67:57, a zadovoljan igrom svojih izabranika je i sam strateg domaće ekipe na ovom susretu.

Prema njegovim riječima, do trijumfa su Prijedorčani došli teže nego što je to rezultat rekao.

"Derbi je opravdao očekivanja. Rezultatski je to izgledalo uvjerljivo, međutim nije bilo tako. Imamo mnogo problema sa igračkim kadrom, s obzirom da su nas skoro napustili Bogičević i Jovičić. Nakon poraza od Rudara, uspjeli smo da upišemo pobjedu. Borbenost je bila na nivou, te smatram da je to i presudilo u ovom susretu", zaključio je trener Prijedora, Danilo Palalić.

U narednom kolu, Prijedor gostuje ekipi Radnika u Bijeljini, a nakon 14. odigranih utakmica, izabranici Danila Palalića zauzimaju četvrtu poziciju sa 22 osvojena boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi