Pandža: Bit će još dva dana euforije, ali realnost je surova

Selektor kadeta nakon osvajanja zlata

Pandža: Bit će još dva dana euforije, ali realnost je surova

E. Škorić

Josip Pandža, selektor bh. reprezentacije, sretan je i oduševljen nakon velike pobjede u finalu.

Pandža je s puno emocija govorio za BHT o uspjehu kojeg su napravili naši mladi košarkaši, novi prvaci Evrope.

"Emocije su toliko pomiješane da vam ništa pametno ne znam reći. Ovdje se veseli, slavi. Tu smo i mi, Hrvati, Srbi, Crnogorci... Svi slavimo. Iskreno, nisam ovoliko očekivao, ali puno sam očekivao. Momci su toliko karakterni, da tako zrelo igraju pred 5000 ljudi. To je zaista nevjerovatno, pa to su dječaci od 16 godina", rekao je Pandža, dodavši:

"Ne znam kako je izgledalo na TV-u, ali bilo je vrhunsko navijanje. Litvanci su sve spremili da budu prvaci Evrope, ali ja se divim ovim mladićima, koji su ostali stabilni. Ovo je uvertira za SP".

Euforija je tresla naše mladiće, no oni su je uporno izbjegavali i to je bio jedan od ključeva za trofej u Litvaniji.

"Ne volim euforiju. Volim realnost. Drago mi je što će biti još dva dana euforija, ali naša realnost je surova. Moramo naći način kako će ova djeca biti seniorski reprezentativci. No, šta dalje? Gdje će ova djeca da treniraju i kako? Mi ako propustimo ovu generaciju, pitanje je hoćemo li imati neke igrače za seniorsku reprezentaciju? To je sve do države".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.