Selektor bh. juniora nakon meča sa Španijom

Pandža: Dvije najvažnije utakmice smo odigrali najgore

E. Čaušević

Juniorska reprezentacija BiH poražena je danas na Evropskom prvenstvu od selekcije Španije u borbi za peto mjesto, te odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Bh. juniori na veliku žalost nisu uspjeli danas da savladaju Špance i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine. Selektor naše selekcije Josip Pandža nakon današnjeg meča za SportSport.ba izjavio je da smo dvije najvažnije utakmice na EP odigrali daleko najgore.

"Četvrtfinale i utakmica za peto mjesto na EP, dvije najvažnije utakmice smo mi odigrali daleko najgore. Nismo imali ni protok lopte, ni koncentraciju u odbrani. Prvo poluvrijeme smo se držali u egalu jer je Španija promašila veliki broj otvorenih šuteva. Treću četvrtinu smo izdržali tu negdje u priključku više zbog loše igre Španije nego što smo mi igrali dobro. Bili smo nepovezani cijeli meč, nismo dobro trčali nazad, nismo dobro zatvarali odbrambeni skok. Nisam zadovoljan konačnim poretkom, da je ovo izboreno na neki drugačiji način, da je Španija nas nadigrala i pokazala kvalitet bio bih jako zadovoljan šestim mjestom", rekao je Pandža, te dodao:

"Mi smo pet mečeva igrali odlično, danas nismo bili unutra. Ali i tu shvatam momke iz razloga jer je ovo naš šesti meč s malom rotacijom. Ne mogu da ih krvim iako ostaje žal za ovom zadnjom utakmicom jer mi nismo pokazali ono što mi možemo. Mi smo šesti u Evropi. Za svih ovih 20 dana koje sam proveo sa ovim momcima da kažem da je 19 bilo sjajnih dana. Ovo je bacilo jednu mrlju, ali im ja opet čestitam i na ponašanju u dresu reprezentacije, a i tome što su šesti u Evropi. Mogli smo i koju stepenicu više, ali kada pogledamo ko je sve iza nas ostao na EP trebamo biti zadovoljni".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi