Selektor juniorske reprezentacije BiH

Pandža: Hrvatska je bila sretnija i spretnija

S. Mlaćo, foto: Endin Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacija naše zemlje danas je u Svetom Martinu na Muri poražena od Hrvatske (80:83) u prijateljskom susretu u okviru priprema za Evropsko juniorsko prvenstvo u Turskoj.

Naši momci su imali prednost do sredine posljednje četvrtine, ali Hrvati su bili sretniji i spretniji te slavili u posljednjim sekundama. Selektor naše reprezentacije Josip Pandža govorio je poslije utakmice za SportSport.ba.

"Izgubili smo trojkom u zadnjoj sekundi, a utakmica je došla do toga da odlučiva jedna lopta. Mi smo igrali protiv jakog protivnika, prava provjera i mislim da oni imaju strašno dobar tim. Prvo poluvrijeme smo igrali dosta bolje od drugog, a Hrvati su pobijedili ovaj put jer su bili sretniji i spretniji. Ja se nadam da ćemo i iz ovog poraza izvući dobre pouke", kazao je naš selektor kojeg smo pitali kojim segmentom igre nije zadovoljan.

"Najgori dio naše utakmice je odbrambeni skok. Nismo baš povezani u odbrani, i i zbog malog broja dana, ali šta je tu je. Ne tražimo alibi i ja mislim da ćemo do prve utakmice na Evropskom prvenstvu izgledati još bolje od ovog danas. Opet kažem, igrali smo protiv baš dobrog protivnika".

Naša selekcija u svojoj pripremnoj bazi u Svetom Martinu na Muri ima sjajne uslove.

"Moram pohvaliti naš savez koji nam je omogućio da se ovdje izoliramo i imamo vrhunske uslove za treniranje, te život van dvorane. Ne fali nam ništa, a za dva dana putujemo u Tursku. Mislim da je ovaj minimalan broj dana osmišljen baš dobro", dodao je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi