Pandža: Krvavim radom su ovo momci zaslužili

Selektor kadeta za naš portal

Pandža: Krvavim radom su ovo momci zaslužili

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je osvojila zlatnu medalju na Evropskim igrama mladih u Gruziji.

 U velikom finalu naši mladi košarkaši su razbili evropsku velesilu Španiju, te su zasluženo stigli do najvišeg postolja.

Selektor naše selekcije Josip Pandža je izuzetno zadovoljan nakon osvajanja zlatne medalje, te ističe da je ovo ogroman uspjeh za bh. košarku.

"Prelijep je osjećaj. Ovi momci su to krvavim radom zaslužili. Rasli smo iz utakmice u utakmicu i u finalu svladali velikog protivnika. Imali smo vrhunsku šutersku noć i veliki broj skokova u napadu, što je pomoglo da dođemo do velike pobjede i uspjeha", rekao je Pandža.

Naša kadetska selekcija za nekoliko dana počinje i učešće na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Pandža ističe kako nema vremena za slavlje, jer novi dan donosi nove pobjede.

"Slavit ćemo jednu noć i od ujutra se moramo vratiti u realnost i spustiti na zemlju. Čeka Evropsko prvenstvo od kojeg imamo visoka očekivanja", rekao je Pandža za SportSport.ba nakon utakmice finala EYOF-a.

Naša selekcija je na Evropskom prvenstvu u grupi C sa selekcijama Italije, Srbije i Finske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.