Pomoćnik bh. selektora za SportSport.ba

Pandža: Momci će se sigurno krvavo boriti u svakom meču

E. Čaušević

Bh. košarkaši večeras su u sarajevskoj Skenderiji odradili prvi trening u skopu priprema za utakmice pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poznato je da se selektor Duško Vujošević našao u velikim problemima jer mu se nisu odazvali neki od najvažnijih igrača. Međutim, Vujošević i njegov stručni štab ne žele mnogo da misle o tome, te jasno poručuju da su ovi igrači koji su tu sada naši glavni igrači i da je na njima puni fokus.

Pomoćnik bh. selektora Josip Pandža nakon treninga za SportSport.ba izjavio je da će se naši igrači krvavo boriti u svakoj utakmici.

"Zadovoljni smo jako jer momci imaju ogromnu želju za dokazivanjem. Stvarno su radili maksimalno i borbeno i davali sve od sebe da taj trening prođe u što boljem redu. Nekad od ogromne želje oni previše brzaju i srljaju, ali vremenom vjerujem da će se to srediti. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se krvavo borimo, a današnji trening je bio baš takav", rekao je Pandža, te dodao:

"Takva je situacija. Nije nam drago da se to desilo. Međutim, moramo da se prilagodimo i da izvučemo maksimum iz ove situacije. Nas je to sve iznenadilo, ali mi maksimalno vjerujemo ovim momcima koji su tu i oni su za nas najbolji. To treba da javnost i svi ostali da imaju strpljenja, a mi ćemo da imamo strpljenja jer su njima to većinom debitantski nastupi u reprezentaciji. To je jako osjetljivo, ali oni su tu jer imaju kvalitetu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi