Naš selektor za SportSport.ba

Pandža: Napravili smo veliki rezultat, prezadovoljan sam

E. Čaušević

Iako smo  poraženi do Latvije, naša juniorska košarkaška reprezentacije imala je večeras razloga za slavlje.

Među osam smo najboljih reprezentacija u Evropi, a svoje viđenje večerašnjeg duela, te očekivanja od susreta sa Francuskom za SportSport.ba je dao i selektor Josip Pandža. 

"Veliki rezultat smo napravili. Iz jake grupe gdje su sve utakmice bile neizvjesne i ja sam prezadovoljan odlaskom u drugi krug. Imali smo dva perioda loše igre, prvi i četvrti period, te nismo uspjeli prelomiti i pobijediti. Naletili smo na protivnika koji je imao odličnu šutersku noć, a vidio se i umor u zadnoj četvrtini. Ne sviđa mi se ovaj sistem takmičenja gdje se igra tri dana zaredom, pa pauza, pa tri nove utakmice, ali šta je tu je. Prezadovoljan sam uspjehom koji smo napravili i idemo na prvog favorita prvenstva uz Njemačku, ali mi se ne plašimo nikog. Imali smo i danas velike padove, čak smo i izgubili, ali vidjeli ste da smo ostali u normalnom raspoloženju. Imamo pravo na svoju nadu, a Franucska jeste favorit i trebat će nam najbolja utakmica na turniru, te se ja nadam da ćemo taj dan biti pravi", kazao je selekor Pandža za SportSport.ba.

Jedina smo reprezentacija iz regiona koja se plasirala među osam u Evropi.

"Velike reprezentacije su ispale, a mi smo među osam u Evropi. Ja vas napominjem da za našu selekciju ovdje po 30 minuta u  prosjeku igraju tri dječaka koji su godinu mlađa od ove kategorije i to je bogatstvo. Mi smo uspjeli napraviti veliki rezulat, a u jednoj utakmice sve je otvoreno. Šanse Francuske su 60:40 u njihovu korist, ali mi imamo svoju nadu, te se ja nadam da imamo snage i znanja za iznenađenje", dodao je Pandža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi