Pandža: Nema nikakve prepreke da Sikiraš igra u Turskoj

Selektor juniorske reprezentacije za SportSport.ba

Pandža: Nema nikakve prepreke da Sikiraš igra u Turskoj

E. Čaušević

Juniorska košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Selektor naše selekcije Josip Pandža danas je objavio širi spisak igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo. Na spisku se nalaze 22 košarkaša, ali će za desetak dana taj spisak biti znatno skraćen, te će se znati spisak od 14 igrača koji će početi pripreme.

Josip Pandža je sa SportSport.ba izjavio da mu je trenutno najvažnije da okupi najbolji mogući sastav, te da su u toku razgovori sa kandidatima.

"Trenutno je važno da okupimo najbolji mogući sastav. U toku su razgovori sa kandidatima i kroz desetak dana ćemo doći do 14 imena sa kojima ćemo startati pripreme. Očekivanja možemo odrediti tek kada vidimo u kojem ćemo sastavu igrati i kakvo je fizičko i košarkaško stanje pojedinaca", rekao je Pandža na početku razgovora, te dodao:

"Imamo jako tešku grupu. Litvanija je super jaka u omadinskim kategorijama, Latvija je u ovoj generaciji igrala finale prije dvije godine, dok nam je Izrael s kojim igramo prvo kolo trenutno nepoznanica. Važno je i u kakvim rosterima će doći ostale ekipe".

Pandža je istakao da naša reprezentacija itekako ima šta za pokazati, ali ako igrači budu maksimalno borbeni, fokusirani i hrabri.

"Pojedinačnu kvalitetu imamo, važno je da je stavimo u službu kolektiva i tada imamo šanse da odigramo kvalitetno prvenstvo. Motivisani smo svi maksimalno i nadam se prvenstveno najboljoj mogućoj selekciji, zdravlju i dobrom turniru", dodao je selektor naše selekcije.

Bh. navijače raduje činjenica da se, između ostalih, na ovom spisku nalazi Njegoš Sikiraš koji bi trebao nasupiti u Turskoj.

"Sikiraš je zdravstvno ok i ne postoje nikakve prepreke da igra prvenstvo. Njegova želja postoji i bit će dio ekipe", zaključio je Pandža na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi