Pandža: Njegoš je primoran igrati pod povredom

Selektor U-17 reprezentacije BiH

Pandža: Njegoš je primoran igrati pod povredom

M. Šljivak

Selektor U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža komentarisao je situaciju oko Njegoša Sikiraša, koji je nastupao za Stella Azzurru na završnici italijanskog prvenstva.

Pandža je za SportSport.ba otkrio kako je mladi košarkaš primoran da igra pod povredom.

"Njegoš Sikiraš u svom klubu igra pod velikim bolom. Ima ozlijeđeno skakačko koljeno, treninge jako teško podnosi ili ih preskače. On je profesionalac u klubu i primoran je igrati sto se meni osobno ne sviđa", istakao je Pandža za SportSport.ba..

Otkrio je Pandža i zašto Sikiraš ne igra za reprezentaciju ovog ljeta.

"Odlučio je da mu je za karijeru primarno da se oporavi i da preskoči ovaj reprezentativni ciklus, što ja razumijem i poštujem. I Evropsko prvenstvo je igrao ozlijeđen, volio bih da to svi poštujemo i da ne pravimo slučaj oko toga, jer je to jedan divan momak", istakao je selektor Pandža.

Naši mladi košarkaši će za sedam dana početi nastup na Svjetskom prvenstvu, a protivnici u grupnoj fazi su Francuska, Dominikanska Republika i Južna Koreja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi