Pandža objavio spisak za SP: Musa predvodi zlatne kadete

U Španiju idemo bez Njegoša Sikiraša

Pandža objavio spisak za SP: Musa predvodi zlatne kadete

E. Čaušević

Kadetska košarkaša reprezentacije Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Selektor naše selekcije, Josip Pandža, objavio je spisak košarkaša na koje računa za pripreme za Svjetsko prvenstvo. Na spisku se nalazi se 16 košarkaša, a naš tim u Španiji predvodit će Džanan Musa.

Spisak košarkaša BiH: Džanan Musa (Cedevita), Sani Čampara (Spars), Srđan Kočić (Spars), Semin Karić (Spars), Lazar Mutić (Baloncesto Torrelodones), Amar Barukčija (Koš), Vedran Mirković (Koš), Emir Bačvić (Koš), Aljoša Janković (Igokea), Stefan Radosavljević (Igokea), Emir Čerkezović (Sloboda), Drago Cvitanović (Brotnjo), Miladin Vlačić (Budućnost), Adi Alikadić (Radnički), Denis Milinović (Busovača), Semin Burko (Čelik).

Jedino iznenađenje je što na spisku putnika za Španiju nema Njegoša Sikiraša koji je u posljednje vrijeme imao problema sa povredom koljena. 

Zlatni kadeti svoje pripreme za Svjetsko prvenstvo počinju u Kaknju 16. maja, a u sklopu priprema planirane su dvije prijateljske utakmica protiv selekcija Turske i Egipta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi