Selektor nakon poraza

Pandža: Presudio je naš katastrofalan šuterski dan

E. Čaušević

Josip Pandža, selektor juniora, dao je komentar za SportSport.ba nakon poraza od Francuske.

Naši juniori poraženi su od Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a Pandža smatra da je presudio naš katastrofalan šuterski dan.

"Prvo poluvrijeme smo kontrolirali skok, drugo poluvrijeme su oni nas preskočili. Protiv Francuza moramo imati odličan šuterski dan, a mi smo imali katastrofalno. Mislim da je to odlučilo, naš loš šut i njihova dominacija u skoku. Kombinovali smo razne varijante da promijenimo ritam utakmice, ali nismo uspjeli. Previše smo respektovali protivnika, imali smo situacije i da vodimo, ali falila je ta završnica", rekao je Pandža za SportSport.ba, pa je dodao:

"Drugo poluvrijeme su se Francuzi razigrali, nismo imali adekvatan odgovor. Naš cilj je odlazak na SP i taj cilj još nije izgubljen. Nadam se da ćemo se uspješno resetovati i da ćemo već sutra slaviti".

"Finska je nezgodan protivnik sa dobrim šuterima za tri. Ostaje nam malo vremena da se pripremimo. Nema izgovora, sutra tražimo pobjedu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije