Selektor BiH nakon trijumfa protiv Dominikanaca

Pandža: Sa ovakvom igrom nećemo pobijediti Francusku

E. Čaušević

Kadetska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovne slavila je danas u Zaragozi protiv Dominikanske Republike.

Naša reprezentacija upisala je pobjedu u prvoj utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Španiji. Nakon utakmice selektor BiH, Josip Pandža, rekao je da je na kraju zadovoljan što je naša ekipa upisala pobjedu.

"Zadovoljan sam pobjedom. Vidjeli ste i sami da smo igrali pod jednim grčem, veliki broj promašenih zicera, slobodnih bacanja, veliki broj izgubljenih lopti. Sve to govori da smo bili dosta stegnuti. Međutim, ta prva utakmica je prošla što je najvažnije. Mislim da smo već nakon prvog poluvremena riješili pitanje pobjednika. Ono što pokazuje kolika je naša borbenost je veliki broj naših ofanzivnih skokova", rekao je Pandža, te dodao:

"Što se tiče sljedeće utakmice moramo biti bolji, više da smo skoncentrisani u završnici i onda ćemo imati neke šanse. S ovom igrom iz drugog poluvremena teško možemo igrati protiv Francuske".

Pandža je komentarisao i pobjedu Južne Koreje nad Francuskom što je prvo veliko iznenađenje na turniru.

"Jako dobra igra Južne Koreje. Oni su prvaci Azije i to malo ljudi kod nas zna, stvarno raznovrsna igra gdje se puno trči i šutira. To je jedna niža petorka, ali jako brza i nezgodna".

O podršci naših navijača u dalekoj Zaragozi Pandža je rekao:

"Lijepo je da smo mi ovdje. Prvi put je jedna košarkaška reprezentacija na jednom Svjetskom prvenstvu. Sigurno smo ponosni na to, ali nećemo se zadovoljiti s tim idemo da pobjedimo svaku narednu utakmicu i ja se nadam dobrom rezultatu".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi