Selektor nakon poraza od Francuske

Pandža: Sutra ćemo vidjeti za šta smo stvoreni

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas protiv Francuske u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.

Nakon pobjede protiv Dominikanske Republike u prvom kolu danas je naša selekcija ubjedljivo poražena od Francuske u Zaragozi. Nakon meča selektor Josip Pandža za SportSport.ba kazao je da su Francuzi po prikazanom na parketu zasluženo slavili u današnjem meču.

"Bili su fizički jači danas i mi se nismo mogli oduprijeti. Oni su u svakom kontaktu bili jači čak smo mi uspjeli dovesti skokove u neku normalu i bili smo tu negdje. Međutim, u napadu nismo imali nikakva rješenja, mnogo izgubljenih lopti zahvaljujući i neraspoloženju, dekoncentraciji naših igrača došlo je do poraza. Također, zahvaljujući i njihovoj sjajnoj odbrani na koju nismo imali odgovor danas, sudijski kriterij je bio takav da su pružali malo grublju igru i tu se Francuska odlično snašla", rekao je Pandža, te dodao:

"Mi u prvom poluvremenu nismo igrali dobro, odigrali smo se u nekoj pristojnoj razlici, dok smo u trećoj četvrtini potpuno pukli. Sada nam ostaje da analiziramo stanje, da se što prije restartujemo i da se okrenemo toj utakmici sutra. Mislim da oni koji su veliki trebaju da najveći budu kad gube. Ja se nadam da ćemo mi pokazati karakter, znanje i hrabrost, te da ćemo se restartovati u toku jednog dana i da ćemo sutra već biti bolji".

Selektora Pandžu pitali smo da li misli da je ovaj poraz od Francuske došao u najbolje vrijeme pred ostale utakmice.

"Pa, vrijeme će pokazati da li je poraz u pravo vrijeme. Ja se nadam da jeste. Međutim, za bolju igru našeg tima treba bolja igra naših najboljih igrača. Imamo danas puno igrača koji nisu bili raspoloženi. Danas je nas Francuska "razbila" i ja im čestitam na tome. Sutra ćemo vidjeti za šta smo stvoreni, imamo li kvalitete u daljnim utakmicama da se dignemo. Mislim da ovo nije naša prava slika, ali biće definitivno teško protiv ekipa koje su ovako fizički dominantne kao što je to bila danas Francuska", zaključio je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi