Partizan bez problema protiv Levskog

Partizan slavio

Partizan bez problema protiv Levskog

M. Šljivak

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Pioniru ekipu Levskog iz Sofije rezultatom 94:66.

Susret 21. kola ABA lige bez većih problema pripao je izabranicima Duška Vujoševića, koji su samo u prvih 10 minuta imali nešto jači otpor protivnika.

Nakon prve dionice rezultat je bio neriješen (22:22), da bi ipak do poluvremena Partizan stvorio sedam poena prednosti, 46:39.

Nastavak susreta ponovo donosi bolju igru crno-bijelih. Nakon 30 minuta igre bilo je 10 poena prednosti (68:58), da bi se razlika do kraja susreta povećala na konačnih 28 poena prednosti.

Edo Murič je predvodio Partizan sa 15 poena, Marinković je dodao 13, a Pavlović i Milutinov su dodali po 12 poena. Videnov je na drugoj strani ubacio 25 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.