Partizan deklasirao Cibonu

ABA liga

Partizan deklasirao Cibonu

E. Škorić

Košarkaši Partizana deklasirali su u Zagrebu Cibonu sa 90:74 u susretu 6. kola ABA lige.

Cibona je bila postavljena za favorita uoči početka meča, no Paritzan je večeras slavio uvjerljivu pobjedu nad domaćom ekipom, koja nije pronašla način da zaustavi vanjski šut Beograđana.

Iako je Cibona povela sa 8:3, prvu dionicu je Partizan vodio 17:16, da bi u drugoj dionici gosti napravili razliku, pa su na odmoru imali prednost 43:33.

Potpuni pad u igri Cibone u trećoj četvrtini, pošto je Partizan s lakoćom otišao na maksimalnih 20 razlike, da bi do kraja sačuvao visoku prednost i ostvario novu pobjedu.

Partizanu je ovo četvrta pobjeda, a Ciboni treći poraz. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Williams-Goss je predvodio Partizan sa 20 poena i 13 asistencija, dok je Marinković ubacio 19 poena, a Samuels 16. Andrić je dodao 14. Bh. reprezentativac Obrad Tomić nije igrao. Kod Cibone Žorić i Young su ubacili po 20, Rozić 12 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi