Partizan i Igokea u NBA fazonu, Wright ubacio 34 poena

Spektakularan meč

Partizan i Igokea u NBA fazonu, Wright ubacio 34 poena

E. Škorić

Spektakl u beogradskoj Areni pripao je Partizanu, koji je protiv Igokee slavio sa 117:104 u susretu petog kola ABA lige.

Partizan je stigao do treće pobjede, Igokea je upisala treći poraz, no publika je mogla da uživa i da donekle osjeti duh NBA lige, pošto je viđeno preko 200 poena, što je za ovdašnje uslove naravno itekako puno.

U prvoj četvrtini Igosi su vodili 23:19, dok je na odmoru rezultat bio neriješen (50:50). 

Bh. predstavnik je vodio dobar dio treće četvrtine, a onda se Partizan vraća, dolazi bez problema do dvocifrene prednosti i do kraja je održava, pa je upisao novu pobjedu.

Williams-Goss je ubacio 30 poena u pobjedi Partizana, Miller je dodao 23, Šalić 16, Andrić 15, a Marinković 14 poena. Bh. reprezentmativac Tomić nije imao nijedan poen za nepunih sedam minuta igre.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

U sastavu Igokee čarobnu je noć imao Wright. Bivša NBA zvijezda ubacila je čak 34 poena, dok su po 13 poena dodali Ponjavić, Radivojević i Ljubičić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi