Partizan ide na Igokeu, Zvezda protiv Radničkog

ABA liga, 26. kolo

Partizan ide na Igokeu, Zvezda protiv Radničkog

M. Šljivak

Nakon večerašnjih utakmica 26. kola ABA lige poznati su svi učesnici završnog turnira u Laktašima.


Pored već ranije poznatih ekipa Igokee, Zvezde i Radničkog, večeras je plasman na Final Four obezbijedio i Partizan koji je ubjedljivo savladao u Pioniru mađarski Szolnok rezultatom 83:69.

Partizan je većim dijelom utakmice dominirao. Već na poluvremenu su imali prednost od devet poena 39:30, da bi potom u trećoj dionici Szolnoki u nekoliko navrata uspio zaprijetiti vodstvu Partizana. Ipak, crno-bijeli su uspjeli u završnoj četvrtini mirno doći do pobjede i obezbijediti plasman na Final Four. Vladimir Lučić je sa 16 poena predvodio Partizan u ovom susretu, dok je kod gostiju duo Šehović-Florence ubacio također 16 poena.

Radnički je u derbiju kola u Kragujevcu savladao Crvenu zvezdu rezultatom 80:75, a upravo ćemo ovaj duel gledati u u play offu u Laktašima. Iako je Radnički većim dijelom susreta imao rezultatsku prednost, ali je Zvezda uspjela uvesti susret u neizvjesnu završnicu, gdje su se ipak bolje snašli domaći košarkaši, te su došli do pobjede. Terrico White je sa 14 poena predvoio Radnički, a  kod Zvezde je Marko Simonović ubacio 20 poena, a Savović je dodao 19.

Budućnost je u Podgorici uz dosta muke savladala Olimpiju 79:75, a domaće je do pobjede vodio Marko Popović sa 17 poena,Kod Olimpije Prepelić je ubacio 20 poena, dok je naš Emir Sulejmanović ubacio dva poena.

MZT Skoplje je slavio u Novom Mestu protiv Krke 80:68, a Čekovski je briljirao sa 26 poena, dok je kod Krke Vladović ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.