Partizan nakon velike drame u Pioniru pobijedio Olimpiju

ABA liga, 5. kolo

Partizan nakon velike drame u Pioniru pobijedio Olimpiju

Košarkaši Partizana slavili su danas u meču 5. kola ABA lige protiv Olimpije sa 86:85, ali tek nakon produžetka.

Olimpija je nešto bolje otvorila ovaj meč te su prvu dionici riješili u svoju korist sa 22:20. Partizanu je za nijansu primala druga četvrtina koju su dobili sa pola koša razlike pa se na poluvrijeme otišlo sa plus jedan za Olimpiju.

Gosti iz Slovenije bolje su otvorili nastavak meča pa su stigli do prednosti od pet poena nakon treće četvrtine. Ipak, Partizan je uspio da se vrati u meč u posljednjoj dionici pa se otišlo u produžetak.

Tamo su se bolje snašli crno-bijeli koji su na kraju slavili s 11:10 i zadržali maksimalan učinak u regionalnoj ligi. S druge strane, Olimpija je trenutno na 10. mjestu sa samo jednom pobjedom iz četiri meča.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji kod Partizana bio je Hatcher sa 20 poena, dok je Veličković dodao 13. S druge strane, 21 poen je ubacio Janković, a Jefferson je dodao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi