Partizan namučio Igokeu

Treća pobjeda bh. tima

Partizan namučio Igokeu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su u četvrtom kolu ABA lige beogradski Partizan rezultatom 71:64.

Iako je bh. tim u meč ušao kao veliki favorit, Partizan je pružio veliki otpor, ali su na kraju ipak domaći košarkaši stigli do pobjede.

Trojke su Partizan održavale u prvom poluvremenu. Pogodili su ih čak šest, pa su na odmor otišli vodstvom od šest poena razlike, 38:32.

Međutim, tim Željka Lukajića je pojačao odbranu u trećem periodu. Uspjela je Igokea ovaj dio igre dobiti sa 21:12, te se u posljednjih deset minuta ušlo sa tri poena prednosti u korist Igosa, 53:50. 

Uspio je predstavnik Bosne i Hercegovine da do kraja sačuva prednost. Iako su crno-beli konstantno prijetili, na kraju je Igokea stigla do pobjede, treće u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Vuk Radivojević je predvodio domaće do trijumfa sa 12 poena, Ćapin je dodao 11, a Komatina 10.

Kod Partizana Adin Vrabac je ostao bez poena, a fantastičan je bio Arantinović sa 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.