Partizan napravio brejk

Crno-bijeli slavili protiv Zvezde

Partizan napravio brejk

E. Škorić

Košarkaši Partizana slavili su u Pioniru sa 70:68 u drugoj utakmici polufinalne serije ABA lige.

Partizan je napravio brejk i uspio da izjednači u seriji na 1:1, a u subotu će beogradski timovi odigrati treću utakmicu, prvu u kojoj će domaćin biti Partizan.

Crno-bijeli su dobili 22:17 prvu dionicu, drugu sa 20:18. Imali su i 15 razlike gosti, ali Jenkins i Williams su vratili Zvezdu u život.

Minutu prije kraja, Zvezda je došla na minus jedan (68:69), ali u zadnjih 10 sekundi je Tepić pogodio slobodno bacanje, jedno promašio i tu je bilo sve gotovo. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jenkins je ubacio 19, Williams 15 poena u timu Zvezde, dok je Mačvan ubacio 14 na suprotnoj strani, a Akognon 13 poena, dok je Pavlović ubacio 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.