Partizan pao u Laktašima

Igokea slavila

Partizan pao u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u 6. kolu ABA lige na domaćem parketu ekipu Partizana rezultatom 83:77.

Partizan je nešto bolje otvorio meč. Imali su rezultatsku prednost većim dijelom prve dionice, ali Igokea nije dopustila gostima da se odvoje, te je nakon prve dionice rezultat bio neriješen,17:17.

Domaći košarkaši su mnogo bolje odigrali drugu četvrtinu. Imali su konstantnu prednost, te su do odmora stekli sedam poena prednsoti, 39:32.

Bez većih problema je Igokea održavala prednost u ostatku susreta. Pokušavao je Partizan da se vrati u meč, ali je prvak Bosne i Hercegovine lagano priveo susret kraju, te je stigao do pobjede u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Torlak je predvodio Igokeu sa 17 poena, Jeremić je dodao 16, dok je za goste Murič ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.