Partizan pobjeđuje uz Rock 'n' Roll

Crno-bijeli slavili

Partizan pobjeđuje uz Rock 'n' Roll

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras ekipu Zadra u 23. kolu ABA lige rezultatom 87:76.

Dosta dobar meč pružila su ova dva tima i na kraju su crno-bijeli stigli do pobjede.

Partizan je dobro ušao u meč. Nakon prve dionice imali su plus sedam (25:18), ali su dozvolili Zadru da se u finišu poluvremena potpuno vrati, pa su gosti na odmor otišli s četiri poena prednosti, 45:41.

Ipak, nastavak donosi mnogo bolju igru Partizana. Beogradski klub je do kraja dominirao, te je na kraju upisao zaslužen trijumf.

Ovo je Partizanu 10 pobjeda u ABA ligi, a do nje ih je vodio Edo Murič sa 20 poena. Bh. košarkaš Adin Vrabac meč je završio sa četiri poena. Kod gostiju Cosey je ubacio 19 poena.

Interesantno je da je i večeras igrače Partizana na predstavljanju dočekao Rock 'n' Roll klasik. U najavi je se čula pjesma Guns'n'Rosesa "Welcome to the jungle", dok su u ranijim mečevima svirali legendarni Partibrejkersi, te još jedan klasik, "Troops of Tomorrow od benda The Exploited.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi