Partizan poražen u Skoplju

MZT trijumfovao

Partizan poražen u Skoplju

E. Škorić

Košarkaši MZT Skoplja savladali su Partizan u 16. kolu ABA lige rezultatom 82:78.

Partizan nastavlja s lošim igrama u ovoj sezoni, a u Skoplju je sastav iz Beograda upisao 10. poraz u ABA ligi, drugi uzastopno, dok je MZT na omjeru 7-9 i zauzima šesto mjesto sa 23 boda.

Domaćin je imao plus osam nakon prve četvrtine (27:19), ali se Partizan do poluvremena vratio na samo poen zaostatka.

No, u nastavku je MZT uspio da zadrži vodstvo i ostvari pobjedu, mada je bilo dosta neizvjesno u posljednjih nekoliko minuta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Drenovac je  bio najbolji u sastavu MZT-a sa 17 poena, dok je Stojanovski ubacio 12, a Mijatović 10 poena. Wilsonovih 21 poen nisu bili dovoljni Partizanu u Skoplju, dok je Jones ubacio 14, a Anđušić 11 poena. Naš Adin Vrabac ubacio je pet poena za 11 minuta igre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.