Partizan pregazio Cibonu u Draženovom domu

Uvjerljiva pobjeda Partizana

Partizan pregazio Cibonu u Draženovom domu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana nastavili su s pobjedama u ABA ligi. Izabranici Duška Vujoševića su slavili pobjedu u Zagrebu protiv Cibone rezultatom 81:64.

Samo prvih deset minuta je bilo neizvjesno u ovom meču. Partizan je ovaj dio igre dobio (25:21), da bi u drugoj dionici beogradski tim potpuno razbio Cibonu.

Ovaj dio igre crno-bijeli dobijaju sa (25:7), te su na odmor otišli sa 22 poena prednosti, 50:28.

Laganom igrom u nastavku je Partizan sačuvao prednost. Bilo je i preko 30 poena prednosti, da bi se Cibona u finišu uspjela spasiti još veće katastrofe pa je na kraju bilo minus 17.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Saša Pavlović je predvodio Partizan sa 17 poena, Milutinov i Milosavljević su dodali po 13, dok je kod domaćih Žižić ubacio 17 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.