Partizan prejak za Igokeu

Igokea izgubila

Partizan prejak za Igokeu

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine KK Igokea porazom je krenula u novu sezonu ABA lige. Izabranici Dragana Bajića poraženi su večeras u Beogradu od Partizana rezultatom 67:56.

Partizan je žestoko krenuo u utakmicu. Poveli su 10:2, a prednost je do kraja prve četvrtine dodatno porasla na 13 razlike 24:8.

Igokea je u tim trenucima imala dosta problema sa realizacijom napada. Partizan je već u drugoj četvrtini imao i 21 poen prednosti (40:19), a na odmor otišlo sa 19 razlike u korist beogradskog tima 40:21.

Naš predstavnik je zaigrao nešto bolje u trećoj dionici. Uspjeli su da ovaj dio igre riješe u svoju korist 18:11, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa 12 poena prednosti u korist Partizana 51:39.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaći košarkaši su u posljednjoj četvrtini mirnom igrom održavali svoju prednost, te su na kraju došli do lagane i zaslužene pobjede na otvaranju nove sezone.

Leo Westermann je u pobjedničkom sastavu ubacio 18 poena, Terence Kinsey je dodao 15, a kod Igokee je najefikasniji bio Uroš Nikolić sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.