Partizan razbio Krku, Vrabac odigrao fantastičan meč

ABA liga

Partizan razbio Krku, Vrabac odigrao fantastičan meč

E. Škorić

Košarkaši Partizana bili su bolji od Krke sa 94:80 u 25. kolu ABA lige.

Partizan je ranije osigurao plasman na F4 turnir regionalnog prvenstva, no unatoč tome ne popušta 

U duelu s posljednjeplasiranom Krkom Partizan je ostvario uvjerljivu pobjedu. Gosti iz Novog Mesta vodili su 27:21 nakon prve dionice.

Dobar dio druge četvrtine Krka je bila u vodstvu, da bi pred odlazak na odmor domaći tim uspio da napravi preokret i da povede 46:44. Uslijedila je sjajna igra Partizanovih košarkaša, koji su brzo došli do 19 poena prednosti.

Tokom zadnje četvrtine Partizan je održavao dvocifrenu prednost, pa je na kraju uknjižio nove bodove. 

Pot je ubacio 16 poena u pobjedi Partizana, dok je naš reprezentativac Adin Vrabac pružio sjajnu partiju sa 14 poena, osam asistencija i šest skokova uz dvije ukradene lopte.  Bez dileme je bio najbolji kod Partizana i imao je najveću minutažu, a na parketu je proveo 30 minuta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Krke Dimec je ubacio 19, Luković 17, a Elliott 13 poena, dok su po 11 dodali Rebec i Curry.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi