Partizan razbio Široki na Pecari

ABA liga

Partizan razbio Široki na Pecari

E. Škorić

Košarkaši Partizana bez većih su problema, rezultatom 81:60, slavili na Pecari protiv Širokog u posljednjem susretu sedmog kola ABA lige.

Partizan je ulogu favorita dokazao već na otvaranju utakmice napravivši seriju 6:0. Od tog trenutka gosti iz Beograda nisu ispuštali vodstvo i na kraju su potpuno zasluženo slavili svoju šestu pobjedu, dok je Širokom ovo već peti poraz.

Beogradski sastav vodio je 24:10 nakon prve dionice, a na poluvremenu su također imali +14 (25:39). I u preostale dvije četvrtine Partizan je bio bolji protivnik na parketu. 

Kako se bližio kraj utakmice, prednost gostiju bila je sve veća, a u posljednjih nekoliko minuta Paritzan je imao i preko 25 poena prednosti. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji kod Partizana bio je Bogdanović sa 19 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Milosavljević je također ubacio 19 poena uz tri skoka, dok je Westermann ubacio 14 poena. 

U redovima domaće momčadi najefiasniji bili su Barać i Bošnjak sa po 12 poena. Barać je imao i osam skokova. Jones je ubacio devet poena, koliko i Bilinovac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.