Partizan se oglasio: Dule, ponovo pobijedi

Klub nudi pomoć Duletu

Partizan se oglasio: Dule, ponovo pobijedi

D. Rakanović

Košarkaški klub Parizan poslao je poruku podrške svom nekadašnjem treneru, a sada selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušku Vujoševiću koji ima velikih zdravstvenih problema. 

Legendarni Dule napustio je selekciju BiH prije posljednje utakmice protiv Armenije zbog pojave gangrene na prstu stopala, a danas je zbog problema sa bubrezima morao na redovnu dijalizu. 

Danima su navijači Partizana pozivali upravu kluba da se oglasi i pošalje poruku podrške najtrofejnijem treneru u istoriji kluba. 

"Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan, Duško Vujošević, trenutno bije najvažniju bitku do sada! Ovoga puta, Dule se ne bori za košarkaške pobjede, već za zdravlje i neometan život koji su ugroženi uslijed problema prouzrokovanih dijabetesom. U toj bici, KK Partizan mu stoji na raspolaganju i želi da iz nje izađe kao pobjednik, baš kao što je to činio nebrojeno puta kraj košarkaškog terena! Dule, ponovo pobijedi", navodi se u saopštenju na službenoj stranici kluba. 

Ovaj košarkaški mag više godina ima probleme sa bubrezima i dijabetesom, ali je i pored toga ostao u košarci. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi