Partizan silan, Williams-Goss nezaustavljiv, rekord Ennisa

ABA liga

Partizan silan, Williams-Goss nezaustavljiv, rekord Ennisa

E. Škorić

Košarkaši Partizana deklasirali su Megu sa 102:89 u meču osmog kola ABA lige.

Partizan je na gostovanju kod Mege u Sremskoj Mitrovici stigao do pete pobjede, mada su ljubitelji košarke u dvorani imali šta da vide.

Mega je slavila sa 23:21 u prvoj dionici, ali je Vanja Marinković ubacio 16 poena u drugoj dionici, pa je Partizan uspio da preokrene i da povede sa 51:44.

Beogradski crno-bijeli su nastavili dobro igrati i u drugom dijelu, pa su uspjeli da steknu nedostižnu prednost i da ostvare pobjedu nad Megom.

Dyvlan Ennis je oborio rekord ABA lige pošto je postigao koš nakon samo tri sekunde igre. On je bio najbolji domaći igrač sa 26 poena, šest skokova i šest asistencija. 

Na drugoj strani najefikasniji je bio Williams-Goss koji je ubacio 23 uz 10 asistencija, Vanja Marinković je dodao 22 poena, a Nemanja Veličković i Miller sa 16 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. reprezentativac Obrad Tomić nije igrao u sastavu gostiju. Aleksandar Lazić igrao je 24 minute, ali nije imao zabilježen učinak. Uspio je da ostvari pet skokova i dvije ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi