Partizan teškom mukom do pobjede nad Tajfunom

Crno-bijeli slavili u Pioniru

Partizan teškom mukom do pobjede nad Tajfunom

Košarkaši Partizana su u prvoj utakmici 11. kola ABA lige teškom mukom stigli do svoje četvrte pobjede u sezoni.

Crno-bijeli su pred svojim navijačima rezultatom 89:85 savladali Tajfun i tako stigli do sedmog mjesta na tabeli regionalnog košarkaškog prvenstva.

Partizan je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine je imao pet poena prednosti. Gosti iz Slovenije su odigrali dobru drugu dionicu i preokrenuli rezultat u svoju korist, pa su na pauzu otišli s prednošću od tri poena.

Ipak, Partizan je u nastavku utakmice ipak uspio opravdati ulogu favorita i slaviti rezultatom 89:85.

U redovima pobjedničkog tima najviše se istakao Jones sa 17 poena, a naš reprezentativac Vrabac je ubacio šest poena. Na drugoj strani, daleko bolji od ostalih bio je Sandi Čebular sa 29 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 11. kolo:

Partizan - Tajfun 89:85

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.