Partizan u Pioniru nadigrao Cibonu

ABA liga, 9. kolo

Partizan u Pioniru nadigrao Cibonu

E. Škorić

Košarkaši Partizana savladali su Cibonu u derbiju devetog kola ABA lige. Domaći su slavili rezultatom 73:64.

Okršaj starih rivala u Pioniru pripao je Partizanu, koji je upisao petu pobjedu, dok su gosti iz Zagreba ostali u donjem dijelu tabele, s omjerom 3-6. 

Partizan je bolje otvorio utakmicu, održavao prednost, koja je na kraju prve dionice iznosila osam poena (24:16). Stvari se nisu mijenjale niti tijekom druge četvrtine. 

Beograđani su samo povećavali stečenu prednost, a do odlaska na odmor već su imali 15 poena prednosti (45:30). Tek u trećoj dionici Cibona je počela da smanjuje.

Ipak, do kraja je Partizan nije dozvolio preokret gostima iz Zagreba, te je slavio rezultatom 73:64. Milutinov je sa 18 poena bio najefikasniji u timu Partizana, Murić je ubacio 14 poena, Tepić i Mačvan po 10 poena. Blassingame, Ilievski i Rozić su ubacili po 14 u timu Cibosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije