Pašalić: Nisam opterećen pozivom u reprezentaciju

U razgovoru za SportSport.ba

Pašalić: Nisam opterećen pozivom u reprezentaciju

Muhamed Pašalić igra odlično ove sezone u dresu Arisa, ali njegov klub baš i ne briljira. Njegove igre bile su povod da sa njim obavimo razgovor. Razgovarali smo o Arisu, Nemanji Mitroviću, Eurobasketu, pozivu u reprezentaciju.

Muhamede bilježiš zaista odlične partije u dresu Arisa ove sezone, ali klub baš i ne briljira.

 

"Ekipa kao ekipa bilježi lošije rezultate nego što su to bili prošle sezone u Kavali. Mene zdravlje dobro služi, nema povreda i nadam se da će tako biti i do kraja sezone." 

 

Brojke su ostale iste kao i u Kavali prošle sezone, ali je Aris svakako veći izazov.

 

"Brojke su ostale iste, 30-ak minuta po susretu, nekih 10-12 poena po susretu i ja sam tim segmentom zadovoljan, ali svakako da uvijek može bolje."

 

Da li je veći pritisak igrati u takvom gigantu kao što je Aris? 

 

"Sigurno da jeste, u Kavali nije ni bilo pritiska skoro nikako, ovdje ne znate kako ce vas navijači dočekati, kakav će biti prijem kada izađete na teren. Da li će vam zviždati, aplaudirati. Međutim ja sam naučio da se nosim sa tim pritiskom i to mi sada ne predstavlja problem."

 

Generalno igrate jako loše ove sezone, šta je razlog takve forme?

 

"Mislim da je najveći problem što su se mijenjali igraći, došao je novi trener, bila je ta kazna od FIBA-e. Prilagođavamo se još uvijek. Mislim da treba da se uigramo i onda će stvari doći na svoje mjesto. Mislim da ćemo već u drugom dijelu sezone bilježiti bolje igre." 

 

Uz Pelekanosa si najbolji igrač ekipe, do kada imaš ugovor?

 

"Imam ugovor na jednu godinu i dok god budu poštovali uslove, ja sam tu. Naravno uvijek je moguće da me pozovu i da oni raskinu ugovor ukoliko ne budu zadovoljni mojim igrama."

 

Da li naredne sezone možemo očekivati novi klub?

 

"Ja se iskreno nadam da ću napredovati u karijeri. Svaki čovjek teži ka tome da napreduje u karijeri. Nadam se da ću i ja napredovati i igrati u sve boljim klubovima. Trenutno sam tu i nastojat ću da izvršavam svoje obaveze maksimalno profesionalno."

 

Sa tobom u ligi je i Nemanja Mitrović, igra u tvom bivšem klubu Kavali, pratiš li njegove igre?

 

"Koliko stignem, pratio sam neke utakmice na televizoru. Nekada odigra odlično, nekada malo lošije što je i normalno za prvu sezonu. Ali mislim da se dobro uklopio i da će nastaviti sa napretkom u karijeri."

 

Pridružuje vam se i Edin Bavčić, on će u redove KAO Dramasa.

 

"Saznao sam jučer da dolazi u Dramu, čuli smo se telefonom. On je sat vremena udaljen od mene, pa se nadam da ćemo se u slobodno vrijeme i družiti. Edin će se snaći bez problema, već je igrao tu i vrlo brzo možemo očekivati dobre igre."

 

Da li si pratio žrijeb za EP 2013? Nekako je sve bilo dobro do zadnjeg šešira.

 

"Pa dobro ja sam proveo desetak dana sa reprezentacijom. Mislim da i ta Srbija nije toliki bauk, igrali smo sa njima na pripremama i mislim da smo se dobro pokazali. Ne trebamo nikoga preuveličavati, niti sebe degadirati, mislim da se možemo sa svima nositi."

 

Očekuješ li poziv za Sloveniju?

 

"Nadam se naravno, mislim da igram dobro i da sam zaslužio poziv. Naravno sve je na selektoru i on je taj koji će odlučiti. Ne opterećujem se time i skoncentrisan sam na igre u Arisu."  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.