Pašalić: Odlučilo je naše opuštanje

Trener KK Vogošća

Pašalić: Odlučilo je naše opuštanje

S. Mlaćo

Košarkaši Turbine iz Jablanice napravili su veliko iznenađenje u 15. kolu A-1 lige te na svom parketu savladali lidera Vogošću (70:63). 

Domaći su na taj način najviše pomogli Burchu i Gradini iz Srebrenika, koji su nešto ranije slavili, te onda priželjkivali kiks Vogošćana.

"Utakmica je iza nas i sada ćemo pokušati izvući pouke iz nje. Jednostavno, mi se moramo okrenuti duelu sa Promom, a jučerašnji meč je odlučilo opuštanje moje ekipe. Protekle sedmice savladali smo Burch i onda se opustili, stvarajući sebi osjećaj da će sve ostalo biti lahko. Turbina ima taj timski duh, navijače kao šestog igrača, a mi smo bukvalno sve promašili", kaže za SportSport.ba trener KK Vogošća Ahmed Pašalić. 

I pored poraz Vogošća je još uvijek lider prvenstva.

"Mi smo i dalje prvi, te držimo sve u svojim rukama. Imamo dosta domaćih utakmica do kraja, tačnije četiri domaće i dvije gostujuće", dodao je Pašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti