Pehar zakuhao i u Mostaru
Opet Kup i opet nemile scene

U Zrinjskom ogorčeni suđenjem

Pehar zakuhao i u Mostaru

M. Maksimović

Zrinjski je prvi put domaćin završnog Final Four turnira Kupa BiH. Klub koji je ove sezone ušao sa velikim ambicijama kako u prvenstvo tako i u Kup takmičenje. Bez prvog trofeja su ostali u posljednjim sekundama i imaju za čime žaliti.

Nakon utakmice čelnici kluba, ali i igrači Zrinjskog nisu igrali ogorčnje prije svega suđenjem sudijske trojke ponajprije, suđenjem Dražena Pehara. Pehara ćije su izuzeće još ranije službenim dopisima tražili iz Bosna i Sloboda Dita, a do ludila je doveo i ekipu FMP na gostovanju u Domžalama u okviru NLB lige. Nakon te utakmicePehar je je završio na ''hlađenju'' osam utakmica.


- Dražanu Peharu ovo nije prvi put da nam otme finale kupa. Prije četiri godine nas je pokrao u Aleksandrovcu u utakmici također sa Širokim. Tada smo ga u našem klubu proglasili "persona no grata" nepoželjnog na bilo kojoj utakmici našeg Zrinjskog. Ja znam da mi ne možemo uticati na odabir sudaca, ali može biti velika možda i posljednja opomena savezu. Dražen Pehar od Slovenije do BiH gdje god sudi njega policija prati iz dvorane. To je jedan bolestan um, to je jedan čovjek koji je u stanju unakaziti sve ono što neko krvavim radom pokuša napraviti - izjavio je Mario Vrankić  nekadašnji direktor kluba, danas član uprave kluba i čovjek zadužen za odnose sa javnošču u Zrinjskom za portal Zrinjski.info 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.