Peršić: Možemo bolje, moramo se trgnuti

Sparsi upisali devetu pobjedu u Ligi 12

Peršić: Možemo bolje, moramo se trgnuti

E. Čaušević

Košarkaši Sparsa večeras su upisali i devetu pobjedu u Ligi 12.

Sparsi su gostovali u Višegradu kod ekipe Varde u okviru devetog kola Lige 12 za košarkaše. Sarajevska ekipa slavila je sa devet poena razlike (69:60). Bh. reprezentativac i košarkaš Sparsa Dalibor Peršić u ovoj utakmici ubacio je 11 poena.

Peršić je nakon utakmice kazao da su Sparsi do pobjede došli teže od očekivanog, te da u zadnje vrijeme igraju dosta loše.

"Definitivno igramo loše u zadnje vrijeme i moramo se malo trgnuti kako ne bi došlo do neželjenih rezultata. Ponovo smo loše otvorili utakmicu i igrali smo s Vardom koš za koš. Na poluvremenu smo se malo aktivirali i uspjeli smo prelomiti utakmicu u našu korist", rekao je Peršić.

Košarkaš Sparsa dodao je su oni sami sebe precijenili i da su rano počeli misliti da nemaju dostojnog protivnika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Precijenili smo sami sebe, nemam mi kvalitetu ni širinu da opušteno igramo i unaprijed upisujemo pobjede. Moramo od samog početka igrati najbolje što možemo i ozbiljnije trebamo ulaziti u utakmicu", rekao je Peršić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.