Peršić: Za reprezentaciju bih igrao i sa jednom nogom

Košarkaš Sparsa za SportSport.ba

Peršić: Za reprezentaciju bih igrao i sa jednom nogom

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Damir Mulaomerović objavio je danas spisak od 20 košarkaša na koje će računati u kvalifikacijama za Eurobasket.

Na spisku se našao i košarkaš sarajevskih Sparsa Dalibor Perišić koji poručuje da je očekivao poziv selektora, bez obzira što od decembra nije igrao zbog povrede.

"Naravno da sam očekivao poziv. Dugi niz godinama sam u reprezentaciji. Malo me je protekle sezone omela veoma teška povreda zbog koje nisam igrao dugo vremena, ali ipak sam očekivao poziv", rekao je Peršić pa se osvrnuo i na kvalifikacionu grupu u kojoj se naša reprezentacija našla sa Rusijom i Švedskom.

"Mnogo će toga zavisiti od sastava u kojem mi budemo igrali. Sastav još uvijek nije definisan i nije sigurno da li će najbolji biti tu. Sigurno da će mnogo zavisiti i od sastava Rusije koja bi trebala doći sa najboljom mogućom ekipom. Također, ne smijemo zapostaviti ni Švedsku koja može biti jako nezgodna".

Peršić je također poručio da će naša reprezentacija biti veoma respektabilna ukoliko se odazovu svi košarkaši sa spiska, a poručio je da on već uveliko trenira i da se nada da će uskoro ući u pravu formu.

"Imao sam veoma tešku povredu u decembru koja zahtjeva dug oporavak i to između šest i osam mjeseci. Malo mi je nezgodno jer dva mjeseca mi je noga bila u gipsu, a četiri mjeseca skoro da nisam hodao. Tek prije mjesec ili dva sam počeo da trčim. Ipak, za reprezentaciju bih bih igrao i sa jednom nogom ako treba. Nadam se da ću se nametnuti selektoru posebno jer imamo problema u reprezentaciji sa vanjskim pozicijama. Tu ima dosta mladih košarkaša koji će sigurno igrati u NBA ligi poput Muse ili Buze, ali oni još nemaju potrebno iskustvo i potrebno im je pomoći", rekao je Peršić na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi