Pet igračica Čelika pojačalo ekipu Banovića

Liga 6 za košarkašice

Pet igračica Čelika pojačalo ekipu Banovića

D. Kurbegović

Ovog vikenda kreće i Liga 6 za prvaka u košarci za žene, posljednje dvije titule osvojila je ekipa zeničkog Čelika, koja zbog izbacivanja saveza iz takmičenja, neće imati priliku da osvoji i treću uzastopnu titulu.

Zeničanke su prošlog vikenda u Zenici, po treći put uzastopno osvojile trofej Kup-a, a kako su dobili zabranu igranja Lige za prvaka, većina košarkašica je odlučila da promijeni sredinu, odnosno da pojača druge klubove u narednih mjesec dana.

Interesantno da je pet igračica Čelika: Anđelika Mitrašinović, Aldijana Iriškić, Aida Kalušić, Tamara Kapor i Nataša Popović potpisalo za ekipu Banovića, te se ovaj tim iznenada nameće kao prvi favorit za osvajanje lige.

Pored ovih pet igračica u prelaznom roku u Banoviće je stigla Zdenka Kovačević, te Amerikanka Claire Wilson, što bi pored Danire Musić i Dejane Bugarin trebalo biti dovoljno da se okite naslovom prvaka u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Šesta igračica iz Čelika koja je će igrati Ligu za prvaka je Zvjezdana Gagić, koja je pojačala ekipu Orlova iz Banja Luke. Kada je u pitanju KŽK Čelik, koji je suspendiran iz elitnog razreda bh.košarke, one će igrati Drugu ligu, te se očekuje da osvoje prvo mjesto i već naredne jeseni ponovo budu u društvu najboljih klubova u ženskoj košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije