Pet poena Bavčića u pobjedi Limogesa

Dobar start Bavčića u Francuskoj

Pet poena Bavčića u pobjedi Limogesa

M. Šljivak

Limoges našeg Edina Bavčića pobjedom je započeo novu sezonu u francuskom košarkaškom prvenstvu. U prvom kolu LNB-a oni su kao gosti savladali ekipu Nanterrea 70:68.

Nanterre je bio bolji rival u prvih deset minuta koje su dobili 21:16, ali je u drugoj četvrtini Limoges zaigrao mnogo bolje, te je na poluvrijeme otišao sa poenom prednosti 39:38.

Treći period u potpunosti je pripao Limogesu. Otišli su po prvi puta i na dvocifrenu prednost, te su u posljednjih deset minuta ušli sa deset razlike 60:50.  Iako se činilo kako će gosti lagano privesti utakmicu kraju, to se nije desilo. Domaći serijom 12:2 dolaze do izjednačenja 62:62, a potom su u par navrata i vodilisa poenom prednosti. Ipak, u završnici je Limoges uspješniji, te su došli do zaslužene pobjede.

Edin Bavčić je za Limoges odigrao vrlo solidnu utakmicu te je ubacio pet poena uz dva uhvaćena skoka. Goste je predvodio McAlarney sa 18 poena, a kod domaćih Crosine je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.