Pet timova u borbi za tri mjesta u Ligi 6

Još su tri mjesta za Ligu 6

Pet timova u borbi za tri mjesta u Ligi 6

M. Šljivak

Četiri kola ostala su do kraja košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Liga 12, koja je startovala uz dosta problema, polako se približava kraju, a plasman u Ligu 6 za sada su osigurale ekipe sarajevskih Sparsa i trebinjskog Leotara.

Borba za još tri pozicije koje vode u završni dio prvenstva je velika. Pet je kandidata za tri mjesta, a čak četiri tima u finiš sezone ulaze sa istim omjerom od deset pobjeda i osam poraza. 

Najbolji raspored do kraja ima ekipa Širokog. Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine koji je u ovu sezonu ušao sa znatno podmlađenim sastavom u preostala četiri kola ima jako dobar raspored.

Širokobriježani će kući dočekati Čelik i Mladost, dok će gostovati ekipama Građanskog i HEO-a. S ovakvim rasporedom izvjesno je da će i Široki igrati Ligu 6.

Pored Širokog najveći kandidat za Ligu 6 je tuzlanska Sloboda. Ekipa Damira Mulaomerovića igra sjajno u posljednje vrijeme, te i oni imaju dosta dobar raspored u finišu.

U Tuzlu stižu Kakanj i Čelik, dok Sloboda gostuje u Mostaru kod Zrinjskog i ekipi Građanskog, što su jako teška gostovanja, ali ne i nepobjediva.

Zrinjski ima težak raspored do kraja. Svoju šansu za nastavak takmičenja će tražiti na gostovanjima kod Sparsa i Bosne u Sarajevu, dok će kod kuće imati za protivnike sjajne ekipe Slobode i Leotara.

Kakanj također ima težak raspored. Gostuju u Tuzli ekipi Slobode, nakon čega čekaju davljenika Bosnu, a zatim slijedi i još jedno teško gostovanje u Trebinju kod Leotara. U zadnjem kolu u Kakanj stiže ekipa Varde.

Najmanje šanse za plasman u Ligu 6 ima ekipa Građanskog. Ovaj tim će imati teška gostovanja kod Mladosti i Sparsa, a kod kuće su im protivnici Sloboda i Široki.

Raspored do kraja:

Široki: Čelik (d), Građanski (g), Mladost (d), HEO (g)

Sloboda: Kakanj (d), Zrinjski (g), Čelik (d), Građanski (g)

Zrinjski: Spars (g), Sloboda (d), Bosna (g), Leotar (d)

Kakanj: Sloboda (g), Bosna (d), Leotar (g), Varda (d)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Građanski: Mladost (g), Široki (d), Spars (g), Sloboda (d)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.