Peti poraz bh. košarkašica
Novi poraz bh. košarkašica

Baraž za opstanak u A diviziji

Peti poraz bh. košarkašica

Ženska košarkaška reprezentacija BiH ni u petom pokušaju nije uspjela doći do pobjede u Grupi A kvalifikacija za opstanak u A diviziji.

Večeras su u dvorani „Ramiz Salčin - Mojmilo“ bolje bile Britanke koje su slavile sa 77:61.
Početak meča nije naslućivao ovakav epilog jer je naša selekcija nakon prve četvrtine imala minimalnu prednost (17:16), da bi na poluvremenu rezultat glasio 31:31.

Odluka o pobjedniku pala je u zadnjem periodu. Tada je reprezentacija Velike Britanije serijom 19:2 riješila sve dileme i na Otok se vraća sa važnom pobjedom koja je ostavlja u trci za ostankom u evropskoj eliti.
Prvo ime u našem timu bila je Anja Stupar sa 16 poena i 12 skokova. U pobjedničkoj ekipi i najefikasnija igračica susreta bila je McKay (20 p, 12 sk.)
Naša reprezentacija još ranije je ispala u B diviziju, a do kraja kvalifikacija očekuje je još gostovanje u Finskoj.

BiH - Velika Britanija 61:77
17:16, 14:15, 18:23, 12:23

BOSNA i HERCEGOVINA
: Tavić 10, Mikić 7, Musić, Vrančić 2, Kovačević 15, Lokmić 3, Omerbašić, Džinić, Stupar 16, Rahmanović 2, Papčević 6.
VELIKA BRITANIJA: Mason 7, Caznica 2, Collins 5, Lavin 9, H. Naylor, Yea 3, S. Naylor 10, Butler 15, Hutchinson 4, Butters, Hoffman 2, McKay 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.